Ewon TechForum
Providing technical solutions to technical requests


Java ETK J2SE 1.4.2 is missing the bin folder
ktmachinex Offline
Junior Member
#1
Hi everyone,

I'm trying to debug locally my application in Eclipse using the java etk 1.4.2 and it seems that the downloaded toolkit is missing the bin folder.

Here's the message I receive when I try to debug my application (see attachment) :
"Exception occurred executing command line.

Cannot run program "C:\Program Files\Java\javaetk_1.4.2\bin\java" (in directory "C:\Users\kevent\eclipse-workspace\KTHelloWorld
"): CreateProcess error=2, The file specified is missing"

When I look at the folder "C:\Program Files\Java\javaetk_1.4.2\", there is indeed no bin folder. I compare it to the other JRE and they all seems to have a bin folder containing a java.exe.

Is the toolkit suppose to have a bin folder or am I missing a step where I need to include the folder myelf?!?

I'm following the instructions in the pdf file "https://developer.ewon.biz/system/files_force/AUG-072-0-EN-%28JAVA%20J2SE%20Toolkit%20for%20eWON%20Flexy%29.pdf" and even in the screenshot on page 6, we can see that the folder is containing the bin folder.

I'm using :
  • Eclipse 2019-03 (4.11.0)
  • Java ETK 1.4.2
Thanks for the help in advance,
ktmachinex


Attached Files
.jpg   ewon Flexy debugging.jpg (Size: 56,43 KB / Downloads: 8)
Reply

simon Offline
eWON Support
#2
Hi,

Normally, you do not need the bin directory anymore.
Can you check the "Runtime JRE" of the JRE tab of your Ant builder. I managed to simulate your error when setting it on "Separated JRE". If I set it on "Run in the same JRE as the workspace", then it works.

Simon
Reply

ktmachinex Offline
Junior Member
#3
(23-04-2019, 05:47 PM)simon Wrote: Hi,

Normally, you do not need the bin directory anymore.
Can you check the "Runtime JRE" of the JRE tab of your Ant builder.  I managed to simulate your error when setting it on "Separated JRE". If I set it on "Run in the same JRE as the workspace", then it works.

Simon

Hey Simon,

I've look at my Ant builder and everything is set on "Run in the same JRE as the workspace".


I receiving another message in my console :

Quote:Registry key 'Software\JavaSoft\Java Runtime Environment\CurrentVersion'

has value '1.8', but '1.6' is required.
Error: could not find java.dll
Error: could not find Java SE Runtime Environment.


When I take a look in the registry, the current version parameter is set to 1.8. To fix it, I had to download and install the java runtime environment 1.6 and change the Current version parameter from 1.8 to 1.6. Not so sure about the second step but it seems to work.

After all this, I still receive a message saying that it could not connect to the VM :

Quote:Cannot connect to VM
Socket operation on nonsocket: configureBlocking


The console output had this message :

Quote:Error occurred during initialization of VM
java/lang/NoClassDefFoundError: java/lang/ref/FinalReference


Any ideas how I can fix this?

Thanks in advance for your time and your help,
ktmachinex
Reply

ktmachinex Offline
Junior Member
#4
It seems that Eclipse v4.11.0 required the jre 1.8 to open so I changed back my registry parameter. I'm now having the same error as before :/.
Reply

ktmachinex Offline
Junior Member
#5
Ok so I started a new project without any ant builder file, and I still can't figure out what I'm missing to use the java sdk and be able to debug my project with it.

I've attached the error message I receive, my project lib configuration and my registry JRE info.

Hope this can help you to figure out what I'm doing wrong.

Thanks Simon and have a nice day,
KtMachinex


Attached Files
.jpg   consoleMessage.jpg (Size: 26,49 KB / Downloads: 8)
.jpg   errorMessage.jpg (Size: 37,07 KB / Downloads: 4)
.jpg   JRE registry.jpg (Size: 28,54 KB / Downloads: 1)
.jpg   jre1.8 registry.jpg (Size: 38,85 KB / Downloads: 2)
.jpg   project lib.jpg (Size: 36,45 KB / Downloads: 3)
.jpg   runDebug selected JRE.jpg (Size: 28,49 KB / Downloads: 5)
Reply

Cst Offline
Junior Member
#6
(24-05-2019, 03:04 PM)ktmachinex Wrote: Ok so I started a new project without any ant builder file, and I still can't figure out what I'm missing to use the java sdk and be able to debug my project with it.

I've attached the error message I receive, my project lib configuration and my registry JRE info.

Hope this can help you to figure out what I'm doing wrong.

Thanks Simon and have a nice day,
KtMachinex

Simon,

Same issue for me... if you have any idea it will be helpfull.
Same Eclipse version ,Same JRE.
Reply

simon Offline
eWON Support
#7
Hi,

Can you well compile, send and run the project ?
If yes, have you well set the debug parameter in the build.xml ?

Simon
Reply

Cst Offline
Junior Member
#8
(07-01-2020, 03:36 PM)simon Wrote: Hi,

Can you well compile, send and run the project ?
If yes, have you well set the debug parameter in the build.xml ?

Simon

Simon,

No, error occurs when trying to build the project, making a fault with a file that is not present into my computer:

Exception occurred executing command line.

Cannot run program "C:\Program Files\javaetk_1.4.2\bin\java" (in directory "C:\Users\CMF6128\eclipse-workspace\Test_Moka7"): CreateProcess error=2, Le fichier spécifié est introuvable
Reply

Cst Offline
Junior Member
#9
(03-03-2020, 03:47 PM)Cst Wrote:
(07-01-2020, 03:36 PM)simon Wrote: Hi,

Can you well compile, send and run the project ?
If yes, have you well set the debug parameter in the build.xml ?

Simon

Simon,

No, error occurs when trying to build the project, making a fault with a file that is not present into my computer:

Exception occurred executing command line.

Cannot run program "C:\Program Files\javaetk_1.4.2\bin\java" (in directory "C:\Users\CMF6128\eclipse-workspace\Test_Moka7"): CreateProcess error=2, Le fichier spécifié est introuvable

Firewall was set on.... :-)
Without firewall, everything works well :-)
Reply

simon Offline
eWON Support
#10
Excellent news! Thanks for sharing your solution.
Reply



Possibly Related Threads…
04-04-2020, 11:51 AM
Last Post: LewisH304
04-04-2020, 11:45 AM
Last Post: LewisH304
  Java 1.4 update Started by tomT
12 Replies - 1.729 Views
24-03-2020, 09:08 PM
Last Post: hernfiry
13-03-2020, 01:12 PM
Last Post: simon
03-03-2020, 11:35 PM
Last Post: simon
  JAVA Azure IOTHub Connector Started by simon
1 Replies - 1.003 Views
11-12-2019, 12:19 PM
Last Post: simon
10-12-2019, 05:50 AM
Last Post: Kanduri Shouri
  Download Java ETK 1.4.3 Started by woodyjon
2 Replies - 396 Views
14-11-2019, 10:13 AM
Last Post: woodyjon
30-10-2019, 07:52 PM
Last Post: IceControls
05-09-2019, 05:17 PM
Last Post: simon



Users browsing this thread:
1 Guest(s)



Theme © Ewon 2019 - Forum software by © MyBB - Cookie policy